Frejan riekon luovutus

n Axelas Freja SF15860/94

Omistaja: Jorma Rissanen, Leppävesi

Kasvattaja: Axel Westerberg, Ruotsi

Axel luovuttaa lupaavaa narttupentua...   Axel luovuttaa lupaavaa narttupentua...

Syntynyt: 25.12.1993
HD-kuvaus: VA OA -96
Korkeus: ?
Väri: musta-valkoinen

Pentueita: 21.2.1999 - isä: FIN&S MVA Skaidi Octopus


Freja on nopea, kentällä hyvin viihtyvä vahva Flow-oloinen pointteri. Luonteeltaan hyvin avoin ja menee heti esimerkiksi tervehtimään vieraita.


Sukutaulu - Stamtavla - Pedigree

Kuvia suvun koirista:
u S JCH Black Luckys Kawass
n S JCH Black Luckys Glory
u Jämtens Hugå
n Black Luckys Spirit Of S:t Louis


Koetulokset

PK 2 - 11.10.1998 Pointterikatselumus, Lapua
NUO 2 - 24.9.1995 KAKE, Lapua
KM 5 - 18.9.1995, Tarvasjoki / 23.9.1995, Lapua - KULTAMALJA


Näyttelytulos

KÄY 2 - KKK-HHS:n erikoisnäyttely, Savonlinna 7.7.1996
Tuomari: Eeva Anttinen
Pienehkö, narttumainen, lyhyt pää, jonka kuono-osa saisi olla voimakkaampi. Lyhyehkö kaula. Riittävän syvä, mutta lyhyt rintakehä. Koira vaikuttaa neliömäiseltä. Hyvä ylälinja. Riittäväluustoiset riittävästi kulmautuneet raajat. Suora-asentoiset seistessä ja liikkeessä. Hyvät tassut. Hyvä karvapeite. Esiintyy ja esitetään hyvin
.

NUO 2 - KKK-HHS:n erikoisnäyttely, Tuusula 21.5.1995
Tuomari: Arne Thorn
Hyvää tyyppiä oleva sopivan kokoinen narttu, jonka kuono on hieman lyhyt. Hyvä kaula ja selkä. Rintakehä voisi olla hieman pitempi ja raajat paremmin kulmautuneet.


Koekertomukset

11.10.1998 Pointterikatselmus, Lapua

Tuomari Juha Kojonen

Koekertomus puuttuu.

PK 2

24.9.1995 KAKE, Lapua

Tuomari Tapio Likki

Sää oli aamulla sopivan viileä, pilvinen ja tuuliolosuhteiltaankin erinomainen. Päivän edetessä tuuli voimistui ja vaikeutti koirien työskentelyolosuhteita.
Tällä pointterinartulla on kevyt, iloinen ja erittäin vauhdikas laukka ia se kantaa päätään ylhäällä, vaikkei aivan näyttävimmällä tavalla tuuleen kurkoitakaan. Itsenäisesti juostessaan kykenee muodostamaan ajoittain hyvänkin hakukuvion, mutta vaatii runsaasti ohjaajan "erotuomarina" toimimista työskennelläkseen itsenäisesti ja pariaan seuraamatta. Ensimmäisessä erässä ottaa piirteikkään ja kataleptisen seisonnan paketin reunassa. Pitää seisontansa kunnes ohjaaja ehtii koiran tuntumaan, mutta fasaani juoksee alta ja Freja yrittää sitä uudelleen naulata, jolloin lintu karkottuu pari metriä koiran edestä ja hyvältä ampumaetäisyydeltä ohjaajasta. Istahtaa rauhallisesti paikalleen kunnialaukauksen kajahtaessa. Hyvä suoritus. Erittäin lahjakkaalta vaikuttava koira, jonka työskentelyä vielä häiritsee voimakkaana parin seurailutaipumuksena ilmenevä epäkypsyys. Säilyttää tyylinsä koko kokeen ajan ja saa korkean NUO 2 palkinnon ollen samalla kokeen paras koira.

18.9.1995, Tarvasjoki / 23.9.1995, Lapua - KULTAMALJA

Kultamalja-karsinta 18.9.1995 Tarvasjoki
Tuomari Klaus Ekman

Frejan ensimmäinen ja lyhyt erä menee paritoveria karkuun juostessa. Kolmen minuutin jälkeen vaihdetaan pari, jolloin Freja esittää erinomaista hakua. Vauhti, tyyli, laajuus ja kohtuullinen peittävyys tuulen käytön lisäksi tekee Frejan ensimmäisistä eristä nautittavan kokemuksen ja Freja jatkaa itseoikeutetusti iltapäivällä.
lltapäiväksi yhdistettiin molemmat ryhmät. Jatkoon pääsivät seuraavassa rankingjärjestyksessä P. Tapion ryhmästä Skaidi Odille, Tasangon Armagnac, Fieldsfire Amorel, Vipinän Virvatuli ja omasta ryhmästäni Axelas Freja, Tasangon Amaretto, Blackplains Voodoo, Pykäläahon Maxi ja Storm Keeper Auroras Fairy.
VOODOO-FREJA: Ryhmän kärkikaksikoksi karanneet koirat ottivat mittaa toisistaan. Valitettavasti tässä hienossa erässä ei lintuja löytynyt. Erä hiuksenhienosti Voodoolle.
FREJA-VOODOO: Yritämme vielä löytää lintuja karsintalohkomme jatkoon menijöille siinä kuitenkaan onnistumatta. Jatkoon siis menivät suoraan Voodoo ja Freja, ensin mainittu ykkösenä.
Näin siis tämän Marttilan/Tarvasjoen karsintalohko ratkottiin ilman lintutöitä, mutta selvästi parhaat hakijat menivät jatkoon eli pu Blackplains Voodoo, pn Axelas Freja...

Kultamalja-finaali 23.9.1995 Lapua
Tuomari Jukka Koivisto

Kultamaljafinaalin olosuhteet olivat varsin hyvät. Aamupäivällä oli sää pilvinen, mutta iltapäivällä aurinko paistoi heleästi eikä tuuliolosuhteissakaan ollut moittimista. Aamulla halusin korostaa sitä, että Kultamaljakilpailu on taipumus- eikä koulutuskoe. Suuren painon halusin asettaa ennen kaikkea kyvylle löytää lintuja, mutta vielä enemmän kyvylle käsitellä niitä.
Finaaliin oli karsintaeristä kelpuutettu kymmenen koiraa.
Aamupäivä:
Freja on myös erittäin vauhdikas ja tyylikäs koira niin kuin kaikki finaalikoirat tuntuvat tänään olevan. Syyllistyy Margon kera ensimmäisessä erässä hieman kilpajuoksuun. Takaviistoinen tuuli vaikuttaa hakukuvioon. Toisessa erässä Odetten parina parantaa haun kuviota. Vauhti ja tyyli ovat edelleen erinomaiset. Ei lintuja.
Kohti iltapäivää: Keskipäivän tauolle lähdettäessä vain Margolla oli hyväksytty lintutyö. Varsin hyviä hakijoita ovat aamupäivän perusteella olleet kaikki koirat. Iltapäivästä pudotin kolme koiraa pois: Amaretto, jolla oli seisonta, mutta joka kieltäytyi etenemästä (lintua ei todettu), Karolina, joka hävisi linnut paritoverilleen sekä Kisälli, joka ei hakunsa puolesta kuulunut kärkikoiriin ja jolla oli todettu mahdollisuus linnuille.
Iltapäiväeriä jatkoimme Rintatien varressa. Aamupäivän perusteella asetin koirat seuraavaan järjestykseen: 1. Margo, 2. Odille, 3. Odette, 4. Vimma, 5. Freja, 6. Voodoo ja 7. Amanda. Näistä Voodoo ja Amanda olivat aamupäivän epätasaisen esityksen vuoksi kilpailijoihinsa nähden heikommilla. Niiltä odotettiin nopeasti tuloksia.
VIMMA-FREJA: Molemmilla koirilla hyvää, varsin korkealaatuista työskentelyä. Vauhdikasta hakua. Vimma hallitsee hienoisesti, koska se ottaa etumaaston paremmin käyttöönsä. Pakettipellossa Vimma katoaa hakualueen oikealle laidalle. Hetken kuluttua heinikosta nousee fasaani'ja myös Vimma tulee näkyviin. Seisontaa ei kuitenkaan voitu todeta. Vimman erä.
VIMMA-FREJA: Kuljemme hieman rikkinäistä maastoa. Vimma on paritoveriaan parempi laajemman ja suoraviivaisemman hakunsa vuoksi. Frejalle ilmoitetaan seisonta, joka osoittautuu tyhjäksi. Vimman tehokkaampi haku johtaa tulokseen. Hakualueen oikealla laidalla se selvästi "vetää" linnuille. Ei ehdi kuitenkaan saada kunnollista seisontaa kun peltopyyparvi karkottuu ja Vimma niitä hieman saattelee.
Tulokset ovat seuraavat: ... 5. pn Axelas Freja: Lupaava koira, joka häviää iltapäivällä kahdesti linnut. Myös yksi ilmoitettu seisonta, joka osoittautuu tyhjäksi.

KM 5

Kultamaljafinaali: Ewald Tillanen/Margo ja Jorma/Freja

Kultamaljafinaali: voittaja Ewald Tillanen-pn Woodfield Margo ja Jorma Rissanen-Axelas Freja

Metsästystoverin ajatuksia Frejasta ja Jormasta